رکابی یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین زیر پوش هاست که نوعی عرق گیر بدون آستین نیز محسوب می شود که بیشتر افراد به خصوص آقایان اغلب چندین زیر پوش رکابی با رنگ های مختلف در کشوی لباس های خود دارند.

این مدل لباس علاوه بر این که به عنوان لباس زیر توسط بانوان و آقایان مورد استفاده قرار میگیرد برای افرادی دیگری مانند ورزشکاران دو ومیدانی و ورزش های سه گانه مناسب می باشد. زیرپوش رکابی هم مانند لباس های زیر دیگر مزایا و انواع مختلفی دارند که در ادامه این مقاله به بررسی این موارد و علت محبوبیت بسیار این لباس زیر می پردازیم.

زیر پوش رکابی مردانه

تاریخچه زیرپوش

در دهه های پایانی قرن نوزدهم یقه و سر آستین های مجزا اختراع شد که هنگام استفاده افراد مرفه فقط این قسمت ها نمایان بود و بقیه لباس در زیر یونیفرم و کت قرار می گرفت و به عنوان زیر پوش مورد استفاده قرار می گرفت . همچنین این نوع لباس برای طبقه کارگر و کشاورز مانند یک تونیک مورد استفاده قرار می گرفت که از جنش پشم یا فلانل تهیه شده بود تا بدن آن ها را گرم تر نگه دارد.
در سال ۱۸۶۸ در ایالت متحده آمریکا نوعی لباس زیر به صورت یکسره طراحی شد که تمامی بدن را پوشش می داد که به لباس یکسره معروف بود که ابتدا بانوان از آن استفاده می کردند اما رفته رفته با کمی تغییر نوع مردانه آن هم تولید شد.
از ابتدای دهه ۵۰ میلادی ستارگان هالیوودی مانند مارلون براندو و جیمز دین استفاده از زیر پوش را در فیلم ها نمایش دادند که استفاده از آن را در بین مردم بسیار افزایش داد که پس از مدتی با فراگیر شدن استفاده از آن، زیر پوش دچار تکامل به انواع تیشرت و رکابی ها با انواع مختلف گردید و امروزه فروش آن به میلیون ها عدد در روز رسیده است.

تاریخچه زیرپوش مردانه

کاربرد زیرپوش در گذشته

هدف از پوشیدن لباس زیر در گذشته حفاظت از لباس هایی بود که در روی آن پوشیده می شد زیرا تا قرن 18 میلادی حمام به صورتی که امروز وجود دارد باب نبوده و افراد به ندرت می توانستند استحمام کنند. علاوه بر این موضوع لباس های که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت بسیار زبر و زمخت بودند که به مرور باعث ایجاد خراش بر روی بدن افراد می شد که پوشیدن زیر پوش از بدن در برابر این آسیب ها محافظت می نمود.

کاربرد زیرپوش در حال

  • استفاده از لباس زیر در هوای سرد دمای بدن شما را حفظ می کند و به گرم نگه داشتن بدن شما کمک می نماید.
  • از به وجود آمدن لکه های عرق و دئودرانت بر روی پیراهن اصلی شما جلوگیری می کند.
  • از تماس بدن با رطوبت جلوگیری می نماید.

انواع زیرپوش رکابی

زیرپوش های رکابی دارای انواع مختلفی با توجه به فاکتورهای مختلف می باشند که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

انواع رکابی بر اساس جنس
رکابی نخی: این زیرپوش رکابی با نخ طبیعی تولید می شوند که مناسب ترین نوع زیرپوش محسوب می شود و استفاده از آن حس خوبی به افراد منتقل خواهد کرد.
رکابی پلاستیکی: این نوع زیرپوش های رکابی از نخ های با جنس شیمیایی تولید می شوند که همین موضوع طول عمر این نوع زیر پوش ها را نسبت به لباس های زیر دگیر بالا می برد اما ایرادشان این است که عرق بدن را به خوبی جذب نمی کند و علاوه بر آن باعث افزایش تعریق می شوند.

 

انواع رکابی بر اساس طرح
رکابی ساده: این زیرگوش های رکابی به گونه ای هستند که هیچ طرح و نقشی بر روی خود ندارند ولی هر کدام دارای رنگ های متنوعی می باشند و برای استفاده در زیر لباس انتخاب مناسبی محسوب می شوند.

رکابی طرح دار: این مدل زیرپوش های رکابی دارای طرح ها و نقش های مختلفی هستند که به تنهایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند و برای استفاده در زیر لباس گزینه مناسبی نمی باشند.

 

انواع زیرپوش رکابی مردانه

 

انواع رکابی بر اساس اندازه آستین

آستین حلقه: این مدل رکابی ها قسمتی به نام آستین ندارند و بالا تنه را فقط تا انتهای شانه می پوشانند.
رکابی بی آستین: این مدل زیر پوش رکابی بالا تنه را با استفاده از دو بند پوشش می دهند و حتی شانه و زیر بغل را نمی پوشانند.

دلایل محبوبیت زیرپوش رکابی

  • زیرپوش رکابی بدن را خنک نگه می دارد
    زیر پوش های آستین دار در هوای گرم باعث می شود که فرد زودتر و بیشتر احساس گرما کند بنابراین در این مواقع زیر پوش های رکابی برای این که ناحیه های کمتری از بدن را پوشش می دهد محبوب تر است و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در زیر هر پیراهنی قابل استفاده است
    زیرپوش رکابی به دلیل باز بودن مدل یقه و ضد تعریق بودن در زیر اکثر پیراهن ها قابل استفاده است زیرا از روی لباس اصلا قابل مشاهده نیستند.
  • قابل استفاده به عنوان لباس ورزشی
    نوع اسپرت زیرپوش های رکابی به خصوص نوع طرح دارشان به عنوان لباس ورزشی در باشگاه مورد استفاده است زیرا علاوه بر آزاد گذاشتن دست عرق بدن را در حین ورزشی به خود جذب میکند.
  • زیرپوش رکابی تنوع زیادی دارد
    این مدل از زیرپوش ها دارای تنوع بسیاری مانند رکابی کلاسیک، رکابی ورزشی، رکابی طرح دار، رکابی یقه گرد و خشتی و یا هفت هستند که همین موضوع دست افراد را برای انتخاب باز گذاشته است و آن را به یکی از پر طرفدارتربن لباس ها تبدیل کرده است.
  • برای بانوان نیز قابل استفاده است
    این نوع از زیرپوش ها به دلیل راحتی و خنکی بسیار مورد استقبال بانوان ورزشکار قرار گرفته است.
  • جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع
    زیرپوش رکابی عرق بدن را به خوبی به خود جذب کرده و از ایجاد بوی نا مطبوع حاصل از تعریق جلوگیری می کند همچنین جلو نفوذ عرق به لباس های اصلی را گرفته و باعث می شود لباس های رویی تمیز بمانند و طول عمر آن ها را افزایش می دهد.
  • جلوگیری از ایجاد جوش کمری و ناراحتی پوستی
    تعریق بدن در طولانی مدت و در هوای گرم به خصوص برای افرادی که به صورت مداوم روی صندلی مینشینند مانند کارمندان و رانندگان باعث ایجاد جوش هایی در ناحیه کمر و ناراحتی پوستی می‌شود. با پوشیدن زیرپوش رکابی به خصوص از جنس نخی عرق جذب زیرپوش می شود و این مشکل تا حد زیادی برطرف خواهد شد.
  • پنهان کردن بدن زیر لباس اصلی
    از مزایای پوشیدن زیرپوش رکابی ایجاد لایه ای محافظ برای محفوظ نگه داشتن بدن و همچنین صاف و بدون برآمدگی نشان بدن در زیر لباس اصلی است که در نهایت باعث زیباتر نشان دادن اندام شما خواهد شد.

ویژگی های زیرپوش رکابی

 

ویژگی های یک زیرپوش رکابی مناسب

  • پیدا نبودن از زیر لباس اصلی
    هنگامی که میخواهید زیرپوش رکابی خریداری کنید خیلی مهم است که به رنگ و سایز آن دقت کنید زیرا اصلا جالب نیست که زیر پوش شما از زیر لباس اصلی نمایان باشد.
  • متناسب بودن مدل زیرپوش رکابی با لباس اصلی
    توجه کنید که اگر لباس اصلی که قصد پوشیدن آن را دارید دارای یقه بازی است از زیر پوشی استفاده کنید که یقه باز و یا هفت دارد تا هنگام باز گذاشتن یقه پیدا نباشد.
  • رنگ مناسب
    مناسب ترین زیرپوش رکابی زیرپوشی است که رنگ آن از لباس اصلی قابل مشاهده نباشد یعنی رنگ آن متناسب با لبس بیرونی باشد اغلب افراد از لباس زیر سفید استفاده می کنند و این رنگ از پرطرفدارترین رنگ های رکابی می باشد اما ایراد آن این است که لکه‌های عرق و چرک را بیشتر از سایر رنگ ها نشان می دهد
  • هم سایز بودن با بدن
    سایز زیرپوش رکابی یکی از نکاتی که در انتخاب آن باید دقت بسیاری به خرج داد زیرا اگر سایز آن مناسب نباشد
    از زیر لباس اصلی کاملا به چشم می آید و ظاهر زیبا و شکیلی را به وجود نمی آورد و فرم لباس بیرونی را هم نامتناسب جلوه خواهد داد. سایز زیرپوش رکابی باید به نحوی باشد که علاوه بر نمایان نبودن اجازه تنفس و راحتی به بدن شما بدهد. همچنین قد این لباس زیر هم فاکتور مهمی محسوب می شود زیرا باید به اندازه ای بلند باشد تا به راحتی زیر شلوار قرار بگید تا از زیر لباس بیرون نزند.
  • جنس مرغوب
    جنس زیر پوش رکابی از اصلی ترین ویژگی های ان محصوب می شود و با کیفیت ترین و محبوب ترین جنس آن نخ پنبه می باشد که از سایر جنس ها نرم است و عرق را به خوبی به خود جذب می کند و از ایجاد شوره و رد عرق بر روی لباس اصلی و ایجاد بوی بد جلوگیری می کند.

 

جنس زیر پوش رکابی مردانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *